Anna-Kaisa Haanahon, Anni Honkajuuren ja Piia Liesteen näyttely 3:40 Galleria Rongassa 14.9.-10.10.2019

Between_parallel_lines_Piia_Lieste.02

Anna-Kaisa Haanahon, Anni Honkajuuren ja Piia Liesteen näyttely 3:40 on esillä Galleria Rongassa 14.9.-10.10.2019. Avajaisia vietetään perjantaina 13.9. klo 18 -20. Tervetuloa!

3:40 on kolmen keramiikkataiteilijan aikaa käsittelevä yhteisnäyttely Galleria Rongassa. Taiteilijat työskentelevät Hämeenlinnassa sekä jakavat syntymävuoden 1979. 3:40 kertoo nykyhetkestä, menneestä ja ajan kokemuksesta itsessään. Teoksissaan he käsittelevät mm. nykyajan ilmiöitä, ajan määrittelyä ja läsnäoloa. Galleria Rongan yhteisnäyttely on toinen osa ryhmän aika-teemaa käsittelevistä näyttelyistä. Ensimmäinen osa nähtiin Helsingissä keväällä 2019.

Anna-Kaisa Haanaho on valmistunut lasi- ja keramiikkamuotoilijaksi Hämeen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Haanaho on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2014 lähtien. Haanaho tutkii jokapäiväisiä asioita ja ympäristöä ja tuo sitä esille teoksissaan. Haanaho työskentelee intuitiivisesti ja kokeilevasti, leikkien saven mahdollisuuksilla. Teoksissaan hän kuvaa erilaisia jälkiä, jäljen jättämisen tapoja ja muutosprosesseja samalla reagoiden ympäröivään maailmaan ja sen tilaan. Osana työskentelyprosessiaan hän kerää kotitalouden muoviroskaa ja vie sen pois omasta jokapäiväisestä kontekstistaan keramiikkataiteen materiaaliksi. Haanaho vertaa teoksissaan muovin ja keramiikan ikuisuutta, ja haluaa herätellä ihmiset miettimään omia kulutustottumuksiaan.

Anni Honkajuuri on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta 2005 kuvataideopettajaksi ja Lahden ammattikorkeakoulusta muotoilijaksi 2012. Honkajuuri on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin. Honkajuuren pellavaposliiniset teokset ovat tutkielmia ajatusten syntymisestä, kehittymisestä, levenemisestä ja unohtamisesta. Mistä syntyy ajatus, ajattelu? Minkä muotoisia ajatukset voivat olla? Ajatus lähtee liikkeelle kunnollisista perustuksista. Ajatus tarvitsee aikaa, ajatus kasvaa, se laajenee, saa lisää lihaa luiden ympärille, kehittyy ja joskus saattaa matkalle osua myös ajatusvirhe. Nämä kaikki ovat fyysisesti rakennettuina ihmeteltäviksi, myös ihmeeksi tekijälle itselleenkin. Ajatusrakennelmien kehittymistä on vauhdittanut 1950 -lukulainen jazz-musiikki.

Piia Lieste valmistui Lapin yliopistosta 2008 Taiteen maisteriksi ja 2014 Forssan ammatti-instituutista keramiikan artesaaniksi. Lieste on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Liesteen teoksissa ajan teoriat sekoittuvat henkilökohtaiseen aikaan ja historiaan. Työskentelyprosessissaan hän paneutui ajan olemukseen fysiikan näkökulmasta ja antoi alitajunnalle vapauden visualisoida löydöksiä. Liesteen teokset ovat keraamisten viivojen sommitelmia sekä kipsiä ja keramiikkaa yhdistäviä veistoksia. Taike Häme on tukenut teoksien valmistamista.