Anu Eskelin:
KULLATUT TARINAT
PikkuGalleria 21.10 – 9.11.2023


Meillä kaikilla on oma elämäntarinamme, joka muodostaa merkityksemme ja persoonallisuutemme. Valitsemme, mitä puhumme vieraille tai tuttavillemme. He, jotka ovat osoittautuneet luotettaviksi ja rakkaiksi ystäviksi, saavat kuulla jopa salaisuuksiamme. Kohtaamme päivittäin tuntemattomia henkilöitä, kirjoitamme ja panemme kuvia myös sosiaaliseen mediaan. Meitä analysoidaan ulkoisen olemuksemme, kuviemme ja lyhyiden päivityksiemme kautta, tietämättä keitä olemme ja mistä tulemme, tietämättä mikä on totta ja mikä ei. Painetut tekstit erilaisissa julkaisuissa, jopa uutisissa, kaunistelevat sanoja, muuttavat niitä itselleen positiivisempaan muotoon. Mihin oikeastaan voimme luottaa? 

Kerron osaa omasta tarinastani myös maalausteni kautta. Minussa tapahtuu jotakin joka hetki, useat ajatukset tulevat tiedostamatta mieleeni ja ne, jotka vaikuttavat eniten tunteisiini, synnyttävät merkit ja siveltimen jäljet kankaille. Kultaan muistot tiedostamatta, väritän ilot ja surut. Maalaan mielessäni olevia pieniä ja suuria asioita, hyviä ja pahoja, onnea ja epätoivoa. Maalatessani kuuntelen musiikkia, jonka valitsen usein sen hetkisen tunteeni mukaan. Musiikki antaa liikkeen ja muodot teoksiini, annan siveltimen liikkua kankaan pinnalla niin kuin se tanssisi hengen tarinaani. Syntyy maalaus, osa minua, osa alitajunnastani kumpuavia asioita abstrakteina kuvina.

Vain minä tiedän todellisuuden siitä, mikä on totta tai mielikuvitusta, kullattua tai keksittyä, kuinka vahvasti tunteeni ovat ottaneet vallan tai mitkä asiat ovat olleet mielessäni maalatessani. Kun maalauksia ei sanoita, myös katsoja voi löytää niistä osia omasta elämäntarinastaan.

Olen vantaalainen kuvataiteilija/taidemaalari ja Vantaan Taiteilijaseura ry:n jäsen.

www.instagram.com/anueskelin

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/anu-eskelin

Facebook: Anu Eskelin

anu.eskelin@gmail.com