Backlight Photo Festival / Corina Kern – Female Maskers 9.9.-28.9.2017

Corinna Kern (s.1986, Saksa) on saksalainen kuvajournalisti ja dokumenttivalokuvaaja, joka asuu ja työskentelee tällä hetkellä Israelissa. Henkilökohtaisissa sarjoissaan hän keskittyy monimuotoisista taustoista ja kulttuureista tuleviin ihmisiin ja yhteisöihin. Hän tekee myös toimeksiantoja kansainvälisille julkaisuille ja kuvatoimistoille. Vuoden 2014 Backlight -valokuvatapahtumassa Corinna Kern voitti Backlight portfoliokatselmuksen palkintona näyttelyn Backlight ´17 tapahtumaan. Tämä näyttely Female Maskers on nyt esillä galleria Rongassa.

Female Maskers tuo nähtäväksi piilotetun, mutta yleistyvän maailmanlaajuisen alakulttuurin, joka on syntynyt ihmisten toiveesta muuntautua naispuolisiksi alteregoikseen. Syitä muuntautumiseen on monia. Harrastajat ovat taustoiltaan ja sukupuolirooleiltaan moninaisia ja heitä on eri ikäisiä.

Heteromiehillä viehtymys oman feminiinisyyden ilmaisemiseen rikkoo sosiaalisia normeja, sillä yleisesti sen katsotaan vähentävän miehen arvovaltaa, kunniallisuutta ja kiinnostavuutta naisten silmissä. Female masking tarjoaa miehille mahdollisuuden eläytyä naisellisiin puoliinsa. Taustalla on ihailu naiskauneutta kohtaan. Naiset ovat alakulttuurissa vähemmistönä. Heille female masking antaa tilaisuuden päästä vaihtamaan rooleihin, joiden avulla he voivat kokea erilaisia puolia itsestään tai vain irrotella.

Projekti tarkastelee female masking -kulttuurin monisyisiä merkityksiä. Siihen liittyy eskapismia, erilaisten identiteettien kokeilemista, esteettistä ilmaisua, kannanottoja – ja viimeisenä muttei vähäisimpänä – kuminaamio, joka puetaan yhteiskunnan muovaaman, ahtaan naamion päälle.

©Corinna_Kern_feame Maskers_Chris alias Romy von Dornfelder