Elina Heiskanen: Kaikki pallot ilmassa 9.8.-28.8.2014

web_ronga

Elina Heiskanen on Helsingissä työskentelevä ja asuva kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. Hän on syntynyt Nokialla, mutta suurimman osan lapsuuttaan hän vietti Kuopiossa.
Taiteilija työskentelee valokuvan, piirustuksen, maalauksen ja grafiikan keinoin, hän yhdistelee myös tekniikoita mielellään. Heiskanen tekee myös taiteilijakirjoja. Teoksia aikaisemmista näyttelyistä on nähtävissä nettisivuilta elinaheiskanen.jimdo.com.

Näyttelyn työt ovat valmistuneet vuosien 2013 ja 2014 aikana. Kiitokset Espoon kuvataiteilijoiden hienolle grafiikanpajalle Iikalle, josta kipinä uuteen sai alkunsa. ”Tehtyäni pitkään yksiväristä viivapiirrosgrafiikkaa huomasin kaipaavani värejä. Yritin ensin perinteistä monilaatta tekniikkaa, mutta sitten löysin ja miellyin kokeilevaan ja kärsimättömään luonteeseeni sopivaan monikerroksiseen monotypiaan”, kertoo Heiskanen. Tekniikka on vähän käytetty Suomessa, mutta sitä on todennäköisesti tehty yhtä kauan kun grafiikan prässi on ollut taiteilijoiden käytössä. Heiskanen käyttää niin sanottua tummapohjaista menetelmää, jossa laatan pinta peitetään ensin kauttaaltaan painovärillä telaamalla. Kuva maalataan painoväriin sitä poistamalla (räteillä, puutikuilla tai siveltimillä). Kun painoväriä poistetaan paljastuu laatan pinta ja näkyvät kohdat vedostuvat vaaleampina. Teoksiin on vedostettu 2 – 5 väriä päällekkäin. Heiskanen lisää kuvaan usein myös perinteistä etsausta pienemmin levyin.

Mediakuvat: https://picasaweb.google.com/avarataide/ElinaHeiskanen982882014