Elina Parjanen: Tykkään eläimistä – I like Animals 3.6.-22.6.2017

Kutsu Tykkään eläimistä (kopio)

TYKKÄÄN ELÄIMISTÄ – I like animals

Taidenäyttelyni koostuu eri maalaus- ja piirustustekniikoilla tehdyistä maalauksista ja piirustuksista. Maalauspohjat vaihtelevat kankaasta lasivillaan.

Näyttelyn teoksia on maalattu 1980-luvulta alkaen aina toukokuuhun 2017. Palaan toisinaan vanhoihin teoksiini maalaten lisää tai poistaen jotain häiritsevää. Pitkästä aikaperspektiivistä johtuen en koe mielekkäänä lisätä joka teokseen valmistumisvuotta. Samasta syystä näyttelyn teokset ovat hyvin erilaisia tyylilajeiltaan ja kokonaisrytmi on vaihteleva.

Minä pidän eläimistä ja minäkin olen eläin, Homo sapiens. Tämä on kaikkia näyttelyn kuvia yhdistävä tekijä. Tavalla tai toisella eläin on kuvan keskiössä. Joissakin teoksissa on huomioita ihmisen muihin eläimiin kohdistuvasta hyväksikäytöstä  ja inhimillistämisestä. Useissa kuvissa  on myös eläinhenkisyyteen/uskonnollisuuteen viittaavia elementtejä. Olen pyrkinyt välttämään suoraa kuvaiskua kuitenkin kokijalle. Vihjailen kantani, mutta katsojan kokemus olkoon oma.

Viime yönä: 26.5.2017 klo. 02.06
Metsästän kuvia mielen verkoin. Kuvia täytyy pyytää, olla avoin ja rohkea. Hiilen pala sormissani, silmät kiinni. Odotus, keskittyminen. Näen päässäni vanhan vampyyrin kasvot, kuin Eino-sedän silmät sillä. Hiilen pölyviiva kiinnittyy paperiin nopeasti…

Elina Parjanen