Elli Murtonen: Odla – aika kasvattaa 18.6.-7.7.2016

Odla kutsu

Odla – aika kasvattaa

Kokonaisuus on saanut alkunsa lapsuuden marja – ja sienimetsissä koetuista ihmettelyn- ja odotuksen hetkissä. Metsäretkillä pieni tyttö kuvitteli elottomat kasvit, sienet ja puut eläviksi hahmoiksi. Illan hämärtyessä metsän äänet, luonnon jatkuva liike ja aikuisten hetkellinen katoaminen ruokkivat vilkasta mielikuvitusta jännityksen rajoille.

Viime syksynä mielikuvitukseni sai minut palaamaan lapsuuteni kesiin, metsiin ja kedoille. Mietin, mitä tapahtuisi, jos olisi olemassa siemeniä joista kasvaa ihmisen kaltaisia hahmoja? Ajattelin keksimäni siemenet oikeiksi. Päätin että näistä siemenistä kasvaisi lapsena kuvittelemiani hahmoja. Kun lupasin itselleni, että kaikki tuo on mahdollista, mielikuvistani alkoi tulla totta.

Kävi kuten kuvittelin. Pieni tyttö löysi keksimäni siemenet, istutti ne multaan ja vaali ihmetellen niiden kasvua. Kevään aikana siemenistä versoi seitsemäntoista hyvin erilaista hahmoa. Ne tunnistettiin ja nimettiin. kasvilajien edustajat ovat keskenään hyvin erilaisia. Ne suhtautuvat kasvupaikkaansa ja kasvuun hyvin eri tavalla. Niitä on ollut helppo kasvattaa, mutta mahdotonta kesyttää.

Galleria Rongassa nähtävässä Odla – aika kasvattaa -näyttelyssä kipakka Käpy poikanen, pehmeän harmaa Naava ja salakavalan kirpeä Puolukka ovat kaikkien tutkittavina. Näyttelykokonaisuus on installaatio, joka rakentuu tilallisesta lavastuksesta, hämärästä valaisusta, arvoituksellisesta äänimaisemasta, lasitölkeissä kasvavista pohjoisen luontoa kuvittavista hahmoista, sekä animaatioista.

 

Galleria Rongassa 18.6.-7.7.2016
Elli Murtonen
Odla – aika kasvattaa

Näyttelyn avajaiset aikuisille perjantaina 17.6. klo 18-20.
Lasten oma taidetuokio lauantaina 2.7. klo 15-17.
Tervetuloa!

Mediakuvat: https://goo.gl/photos/53Z5pjkpyFFvX8tt9

Galleria Ronga
Rongankatu 1 C 9
33100 Tampere
Avoinna ti-su klo 12-18

Lisätietoja:
valvoja.galleriaronga@gmail.com, puh. 045 2681022