Galleria Rongassa 3.7. – 22.7. 2021: AvaraTaide ry:n yhteisnäyttely 6+8 alkaa

6+8 näyttely järjestetään kahdessa osassa. Näyttelyn ensimmäiseen osaan osallistuvat Galleria Rongaa tukevan AvaraTaide ry:n jäsenet Outi Aho, Heli Innala, Miina Laine, Kirsi Porrassalmi, Petri Seppä sekä Lauri Tyrvänen. Kuuden nyt esillä olevan taiteilijan lisäksi näemme myös seuraavat kahdeksan jo pian, sillä näyttelysarja jatkuu Galleria Rongassa 14.8.

Avajaisten sijaan 6+8 näyttelysarjan ensimmäisen osan taiteilijat juhlivat taidetta järjestämällä loppukaronkan keskiviikkona 21.7. klo 17 alkaen. Luvassa on ainakin leppoisaa seurustelua, hieman tarjoilua sekä muusikon ja piirtäjän yhteisesitys klo 18. Tervetuloa ja tervemenoa samalla kertaa!


Lempäälässä asuva ja työskentelevä Outi Aho on opiskellut kuvataiteilijaksi Kankaanpään Taidekoulussa ja Turun Taideakatemiassa. Hän työskentelee monipuolisesti eri materiaaleilla ja välineillä. 6+8 näyttelyyn hän on tuonut vesiväritutkielmia joissa on leikitelty värien keskinäisten vuorovaikutusten kanssa.

outiaho.fi

Heli Innala osallistuu näyttelyyn öljyvärimaalauksilla mdf-levylle sekä kollaasisommitelmilla.
Ei-esittävissä värimaalauksissa korostuvat hetkellisyys, väririnnastukset ja pintarakenne. Pienissä kollaaseissa tekijää on kiehtonut sommittelun ilo sekä erilaisten jokapäiväisten materiaalien muuttuminen kuvaelementeiksi. Innala asuu ja työskentelee Sastamalassa.

heli-innala.net

Miina Laine ilmaisee taiteellaan ympäristöjä, kokemuksia ja muistoja. Hän toistaa teoksissaan elämän liikkeitä ja rytmejä, ja rakentaa niistä tunnelmaltaan alati muuttuvia ja toistuvia maisemia. Laineen päätekniikoita ovat öljyvärimaalaus ja monoprint. Turussa syntynyt Laine asuu nykyään Tampereella.

miinalaine.fi

Kirsi Porrassalmen teosten perustana ovat useimmiten asiat joille taiteilija ei löydä sanoja. On helpompi löytää visuaalinen ilmaus ja mahdollisesti jälkikäteen ymmärtää, mitä tulikaan tehtyä.

kirsiporrassalmi.com

Petri Sepän (asuu ja työskentelee Tampereella) teos ”China Landscape” ottaa kantaa Kiinan ihmisoikeuksiin sekä Kiinan tapaan kaunistella historiaansa ja omaa nykyhetkeänsä. Yksittäiset teokset on maalattu älypuhelin- sekä tablettipakkauslaatikoiden päälle ja ne on sommiteltu Kiinan kartan muotoon. Pakkausmateriaalin valinta maalauspohjaksi viittaa kansalaisten valvontaan, laitteiden epäeettisiin valmistustapoihin ja siihen miten länsimaiden himoitsemat tuotteet maisemoidaan kuluttajille sopiviksi.

linktr.ee/petri.seppa

Lauri Tyrvänen osallistuu näyttelyyn sekalaisilla sekatekniikoilla sekalaiselta ajalta.

laurilaurilauri.fi