Heta Laitakari: Taivaan takaa 1.8.-20.8.2015

Rongan_kutsu

Heta Laitakari
Tapionkatu 13 e 42
33500 Tampere
www.hetalaitakari.com
laitakari.heta@gmail.com
Taivaan takaa näyttely Galleria Rongassa, avoinna 1.8.2015-20.8.2015. Tervetuloa lehdistötilaisuuteen perjantaina 31.7 klo 12-14. Taiteilija on paikalla ja esittelee teoksiaan myös Tapahtumien yönä 6.8.2015 klo 19 ja 20. Tervetuloa!
Taivaan takaa on yön lumosta lähtökohtansa saaneiden valoteosten ja puuveistosten sarja. Myyteistäkin ammentanut kokonaisuus tarkastelee kasvun ihmettä, sekä kuun vaikutusta luonnon tapahtumiin. Hiljaisella tarkkailulla ja kokemisen herkkyydellä on sijansa teosten synnyssä. Uusin teossarja valmistui vieraalla maaperällä, Odensessa Tanskassa.
”Odensen puistometsissä sateen aikaan kävellessäni tein havaintoja herkemmin kuin kotimetsissä; kaatuneen puun juurakko näyttäytyi valtavana silmänä, josta sorjavartiset kukat kohottautuivat kohti valoa. Ajatus Odinin silmästä ja siitä ylöspäin virtaavista kyyneleistä, tässä tapauksessa kukista, synnytti puuveistossarjan Odinin kyyneleet. Jos Odinin asuinsija olisikin maassa eikä taivaassa, niin kaikki kukat olisivat Odinin kyyneleitä. Elokuun alussa Galleria Rongassa esillä on puusta veistettyjä terälehtien ja kyynelten metamorfooseja valoveistosten ohessa. Odensessa vietetyn ajan monisyiset tapahtumat ja pohdinnat yksinäisyydestä, erityisesti miesten yksinäisyydestä vahvisti teemaa teoksen Odinin kyyneleet ympärillä. Moni hakee toivoa ja lohtua elämään uskonnosta ja uskomuksista epätoivon hetkinä. Itse koen kuun lohduttajana ja auringon uudistajana. Näyttely kommentoi enemmän tunteita kuin ihmisen tekoja.”

Heta Laitakari

Galleria Ronga

Rongankatu 1 c 9

33100 Tampere

Avoinna ti-su 12-18

Mediakuvat:

https://picasaweb.google.com/avarataide/HetaLaitakariTaivaanTakaa182082015