Lapin taiteilijaseura ry/ Marjo Hyttinen, Pirjo Nykänen ja Paula Suominen: KAIKKI SE VALO 1.10. – 20.10.2016

kutsu_ronga_web

KAIKKI SE VALO on Lapin taiteilijaseuran ja Avarataide Galleria Rongan vaihtonäyttely. Lapin taiteilijaseuran edustajat ovat valinneet vahvan naiskolmikon länsi- ja itä Lapista Rongan näyttelyyn Tampereelle. Valo on olennainen osa heidän työskentelyään. Lisäksi heidän töissään on aistittavissa ihmisen herkkää ja sensuellia kohtaamista luonnon kanssa. Pohjoisen maiseman ja arjen kokemukset muuttuvat yksityisestä emootioista yleisiin merkityksiin. Näyttelyssä on esillä piirrosmaalauksia, maalauksia, valokuvia ja piirustuksia.

MARJO HYTTINEN
Kuvataiteilija Marjo Hyttinen asuu työskentelee vesien maisemissa ; Perämeren, Kemijoen ja Jokisuun leikkauspisteessä. Hyttinen työskentelee valokuvan, taidegrafiikan ja maalauksen keinoin. Aiemmin Tampereella nähdyissä teoksissa hän on työskennellyt ympäristökysymysten äärellä, mutta nyt suunta maisemaan on toinen.

”Luonnon kuvastoa ammentava Diary of Tattoed mind sarja ja sen piirrosmaalaukset ovat eräänlaista maisemallista kuvapäiväkirjaa, joissa tavoittelen koettua maisemaherkkyyttä.

Kahlaan, lennän ja uin ajatuksellisesti minua ympäröivässä maisemassa. Kerään ja yhdistelen luonnon, maisemakuvastoni ja havaintojeni visuaalisia jälkiä.

Maisema on minulle ajattelun tila. Maisemassa olemisen ja kulkemisen kokemus on muuttunut ajatukseksi, jonka tiivistän tulkinnoiksi. ”

PIRJO NYKÄNEN
Taidemaalari ja valokuvataiteilija Pirjo Nykänen asuu ja työskentelee Kemissä, Perämeren rannalla. Hänen teoksistaan välittyy usein tarina naisen elämästä. Liinat, verhot ja vaatevuoret ovat kodin elementtejä ja näin ollen yhdistävä tekijä maalauksessa ja valokuvauksessa. Teoksissa hän ei tavoittele totuttua kauneutta. Ihmisen elämä on mielenkiintoista kaikessa ilossa ja surussa.

”Minua kiinnostavat valo ja valon luomat tilat. Vanhat tekstiilit ja kuosit värimaailmoineen innostavat ja ovat yleensä lähtökohtana teoksilleni, joihin yhdistyy luonnon monimuotoisuus. Pyrin moniulotteiseen ilmaisuun minimaalisin keinoin. Maalaan, valokuvaan ja työstän valokuva-animaatioita.”

PAULA SUOMINEN
Kuvataiteilija Paula Suominen asuu ja työskentelee Posiolla. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti kuvataiteen kentällä tehden perinteisen kuvataiteen ohella mm. muraaleita sekä mosaiikkiteoksia ulko- ja sisätiloihin.

”Olen kiinnostunut ihmisen ja luonnon ikiaikaisesta suhteesta. Erityisesti elämän uusiutumisen ja hiipumisen teemat sekä luonnossa esiintyvät jatkumot kiehtovat minua. Luonnon kierrossa on läsnä samanaikaisesti vahvuus ja hauraus.

Työskentelyni perustuu tunteeseen ja hetken vaikutelmiin. Tärkentä on valo, viiva ja sen vapaa rytmi. Valon tarkkailu ihmisen iholla on liikkeen ohella herkkyyden ja selviytymisen havainnointia. Iho edustaa minulle tunteen muistia”.

Linkki mediakuviin