Maarit Siltamäki, Johanna Mäkitalo, Kristiina Lempiäinen-Trzaska: TÄSSÄ HETKESSÄ 18.2.-9.3.2017

kutsu-ta%cc%88ssa%cc%88-hetkessa%cc%88-na%cc%88yttelyyn-galleria-rongassa

 

Tässä hetkessä · maalauksia

Olemme kolmen hengen ryhmä Jyväskyläläisiä taiteilijoita.
Maisema, luonto, tila, paikka. Mielikuvat ja muistot ympäristöstä; Kohtaamiset; Mieliin painuvat jäljet. Meitä yhdistää vaihtuvan ympäristön kokeminen ja tulkitseminen. Olemme erilaisia ja eri ikäisiäkin, mutta maalauksissamme löytyy jotain yhteistä ilmapiiriä tai henkeä, jolloin hyvän näyttelykokonaisuuden rakentaminen on helppoa.
Galleria Rongan näyttelyssä tulee olemaan akryyli- ja öljymaalauksia, jotka ovat kaikki tekijöidensä näköisiä, siten erilaisia. Yhdessä ne muodostavat kiinnostavan keskustelun ympäristöstämme ja yksilön läsnäolosta siinä.

Kristiina Lempiäinen-Trzaska (s. 1958)

Maalausteni tärkeäksi tekijäksi on tullut paikka ja sen maisemallisuus – kaupunki-, luonnon- ja mielenmaisema. Kokemus fyysisestä paikasta muuttuu ja paikan merkitys muuttuu, kun kokija vaihtuu tai muuttuu. Kuvan maailma, maalausten aavistuksenomainen ”maisema”, on paikka, missä näkyvä ja näkymätön, mutta myös tosi ja epätosi, lomittuvat keskenään. Paikasta tulee tavoittamaton; lähestyessä se etääntyy aina, muuttuu ja katoaa.
Kuvataiteellisen työskentelyni motiivi on tarkastella asioita ja tapahtumia, jotka vaikuttavat tai ovat jollain tapaa jättäneet jäljen. Yhdistelen teoksissani näkyväksi kokemuksia, mielikuvia ja kuulopuheita.

Maarit Siltamäki (s.1982)

Taivas aamukahvissa. Vaihtuva valo keittiön ikkunasta. Rauha. Kävely tuulisena päivänä. Aamun suudelma. Kasvu.
Harmaa taivas liki. Pilvet iholle.
Maalaukseni syntyvät arjen sekä luonnon kokemuksista. Pienistä hetkistä.
Toisinaan hetket ovat liian lyhyitä. Surumielisten värien liike taivaalla saa minut pysähtymään
hetkeen. Hetki jatkaa eteenpäin kuin muuttolinnut jättäen minut odottamaan. Huomaamattani, selkäni takana, hetket lipuvat ohi.
Tunteet ja värit siirtyvät maalauksiini siveltimin ja veitsin. Paksut maalikerrokset yhdistyvät ohueen kuulaaseen maaliin. Siveltimenvetojen välissä syntyy usein tekstejä, runoja, jotka jäävät teosten nimiin.

Johanna Mäkitalo (s.1966)

Maisema, kasvit ja hyönteiset, luonto ovat kiinnostukseni kohteita. Liityn maisemamaalauksen perinteeseen, ketjun osaksi.
Asun kuvieni ääressä. Maalausteni lähtökohtana on olemassa oleva tila, paikka, kohtaaminen. Luonto on alati muuttuva, virtaava, järjestyksessä ja sattumalta. Myös maalaukseni saavat virrata. Irtaudun luonnon todellisuudesta luodakseni uuden, kuvan todellisuuden. Tarinan kertoo katsoja. Maalausteni maailma on kaunis mutta jotain uhkaavaa on leviämässä: pimenee, pilvet kasaantuvat, varjot liikkuvat. Katsoja/ ihminen etsii suojaa, polkua, väylää, katoavassa paratiisissaan.

• Kristiina Lempiäinen-Trzaska on Muu ry:n ja Jyväskylän Taiteilijaseuran jäsen
• Maarit Siltamäki on Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Jyväskylän Taiteilijaseuran jäsen
• Johanna Mäkitalo on Taidemaalariliiton ja Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen

Linkki mediakuviin