Marja Mali: Seinä
IsoGalleria 1.4. – 20.4.2023

Marja Mali: Seinäkertomus 7 (öljy, 30 x 30 cm, 2023)

Näyttelyn teokset jatkavat aiemman tuotantoni tematiikkaa: ihmisen persoonan syntyyn vaikuttavia tekijöitä, kuten esim. asuinympäristöt, geeniperimä, matkat jne.

Tässä näyttelyssä kohteena ovat asuntojen seinät. Ne ovat nähneet eri sukupolvien ja eri aikakausien ihmisten elämää, kuulleet sekä riidat että rakkaudet, nähneet sodat ja rauhat. Seinien kerrostumat kertovat katsojalle tarinoita. Niitä vain pitää osata lukea. Tapettien kerrostumat luovat mielikuvia eri aikojen sisustustyyleistä, halkeamat ja naulanreiät, joskus jopa luotien jäljet luovat puolestaan joskus jopa hurjiakin ajatuksia tapahtumista seinien sisällä ja ulkopuolella. Varmaan moni teinikin käytti seinää tunteidensa ilmentämisen kohteena, ihastusten nimet, sydämet ja nuolet toivat kohteen ikään kuin lähelle. Myös idolien nimet saattoivat löytää tiensä seinälle piilotettuina.

Seinät ovat kuulleet ja nähneet paljon, ne kertovat asioista hiljaisina, mutta omalla kielellään vastaanotettavina niitä lukemaan kykeneville. Seinät ovat olleet ajatuksen lähtökohtia maalauksille, kun taas maalaukset itse ovat alkaneet elää tekovaiheessa omaa elämäänsä.

www.marjamali.fi
Instagram: Marja Mali