Minka ja Aalo Kailu:
Kerroksia
IsoGalleria 30.9. – 19.10. 2023


Kerroksia on tarina rakkaudesta, kasvusta ja elämän eri vaiheista. Taiteilijat Minka ja Aalo Kailu, äiti ja tytär, ovat työskennelleet yhdessä teosten parissa usean vuoden ajan. He ovat etsineet yhdessä kollaasimateriaaleja kirpputoreilta ja antikvariaateista, keskustelu ja yhdessä tekeminen ovat olleet olennainen osa prosessia. Lopputuloksena on yhteinen kuvallinen kieli ja taideteokset, joissa jokaisessa näkyy kummankin kädenjälki.

Teokset käsittelevät elämän erilaisia aiheita, kuten rakkautta, menetyksiä, kasvua ja muutosta. Teoksissa on käytetty sekatekniikkaa; piirtämistä, vesivärimaalausta ja kollaasitekniikkaa.

Minka Kailu kertoo, että teokset ovat syntyneet yhteisestä halusta löytää uusia tapoja ilmaista tunteita ja kokemuksia. ”Olemme etsineet yhdessä tapoja yhdistää erilaiset tekniikat ja materiaalit. Halusimme luoda teoksia, jotka ovat sekä visuaalisesti kiinnostavia että herättävät tunteita”, Minka Kailu sanoo.

Aalo Kailu puolestaan kertoo, että teokset ovat olleet hänelle mahdollisuus tutustua äitiinsä uudella tavalla. ”Olemme oppineet toistemme työskentelytavoista paljon. Näyttelyn rakentaminen on ollut meille molemmille tärkeä kokemus”, Aalo Kailu sanoo.

Kerroksia on näyttely ja tarina elämästä, joka on täynnä yllätyksiä, haasteita ja rakkautta.