Minttu Saarinen ja Minna Salonen: Kehitys vaatii vapautta 9.1.-28.1.2016

Vapaus kutsukuva muokattu

Kehitys vaatii vapautta

Minttu Saarinen ja Minna Salonen

9.1.-28.1.2016

Näyttelyn teokset pohtivat vapautta ja sen tarvetta kahden taiteilijan näkökulmasta. Ihminen tarvitsee vapautta kehittyäkseen yksilönä ja yhteiskunnan osana, työssään ja omassa itsessään. Ihmisen tulee olla vapaa työskentelemään, kokeilemaan ja oppimaan.

Vapauden määritelmä on sidottu kulttuuriin ja uskomuksiin, eikä se ole koskaan yksiselitteinen. Taiteilijalle vapaus on elinehto. On saatava tehdä työtä, jotta voi kehittyä. On oltava riippumaton, vapaa, työskentelyn laadun ja tuloksen saavuttamiseksi. Prosessi, ilman häiriöitä ja ulkopuolisia vaatimuksia, mahdollistaa uusien näkökulmien ja parhaan lopputuloksen eli kehityksen, uuden, idean.

Salosen teokset ovat materiaalilähtöisiä ja hyvin konkreettisia, yleismaailmallisia pohdintoja vapaudesta ja sen merkityksestä yhteiskunnan kehitykseen. Salosen teoksissa on viittauksia historiaan ja kulttuurimme kehitykseen.

Saarisen teokset ovat lähtöisin ajatuksista ja tuntemuksista, jotka koskettavat usein henkisen ja fyysisen maailman rajapintaa. Teoksissa on esillä muovinen, keinotekoinen todellisuus sulautuneena ajatus- ja unimaailmaan. Saarinen pohtii vapautta henkilökohtaisella, itsen kehitystä edesauttavalla tasolla.

Minttu Saarinen

www.minttusaarinen.com

minttu@minttusaarinen.com, puh. 0449917714

Minna Salonen

http://minnantaide.blogspot.fi

mitusa@suomi24.fi, puh. 0503724836

Mediakuvat: https://picasaweb.google.com/avarataide/MinttuSaarinenJaMinnaSalonenKehitysVaatiiVapautta912812016

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 8.1.2016 klo 18, tervetuloa!

Galleria Ronga

Vooninkisali, Väinö Linnan aukio 13, Tampere

valvoja.galleriaronga@gmail.com, puh. 045 268 1022

www.avarataide.fi

Avoinna ti-su klo 12-18