Näyttelyt

Heidi Heinonen: Vehreämpi kuin vihreä 18.5.-6.6.2024

GalleriaRonga


Heidi Heinosen värikylläiset ja runsautta rönsyilevät maalaukset valtaavat Rongan kesän kynnyksellä. Luvassa on kuumien päivien intensiivistä hehkua, lämpimiä tuulahduksia, kauniita kimppuja ja hämärtyvien iltojen tunnelmointia. Heinosen teoksissa muusana toimii musiikki ja muotokieli on lainattu luonnosta. Palettiveitsen kuljettama kädenjälki jättää kuitenkin tilaa myös katsojan omalle tulkinnalle. 

Heidi Heinonen on saanut eväitä käden ja silmän yhteispelille muotoilijan, graafisen- ja tekstiilialan sekä kuvataiteiden opinnoistaan. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että maalaamaan oppii maalaamalla, ja vain viettämällä paljon aikaa tekemisen parissa, syntyy myös oma tunnistettava kädenjälki, joka hänen teoksissaan onkin selkeästi havaittavissa. 


Pirjo Vartiainen: Mihin kukat ovat kadonneet?

PikkuGalleria 18.5.-6.6.2024

Pirjo Vartiainen on maalannut öljyväreillä kolmisenkymmentä vuotta. Hän valmistui vuonna 2016 kuvataiteilijaksi yksityisestä taidekoulu Alfa-Artista.

Vartiaisen taiteilijuuteen vaikuttaa se, että hän on viettänyt lapsuutensa maaseudulla, niinpä luontoon liittyvät asiat ovat usein mukana hänen ilmaisussaan. Luonnon ja ympäristön ohella myös värit ovat Vartiaisen innoituksen lähde ja inspiroivat taiteen tekemistä.

Kaupungin keskustassa asuessaan Vartiainen on kaivannut kukkia ja luontoa. Näyttelyn teokset ovat lähtöisin Vartiaisen kauneuden ja kukkien väriloiston kaipuusta maailmalta tulevien uutisten vastapainoksi.

Suurin osa teoksista on maalattu öljyväreillä kankaalle vuoden 2023 kevään ja kesän aikana.

https://pirjovartiainen.portfoliobox.net

https://www.facebook.com/visualartistpirjovartiainen

https://www.instagram.com/visualartistpirjo


Haluaisitko saada Galleria Rongan näyttelykutsuja?

Jos, ole hyvä ja lähetä kutsupyyntö osoitteeseen valvoja.galleriaronga@gmail.com, kiitos!

Tulevat näyttelyt 2024 löydät täältä