Noora Lehtovuori – Life is dangerous 9.3. – 28.3.2019

Avoinna 9.3.-28.3.2019

Tervetuloa tutustumaan!

Life is Dangerous on Noora Lehtovuoren kiertävä näyttely. Näyttelyn teema on tylsyys Pohjoismaisessa nyky-yhteiskunnassa.Vuonna 2019 se tullaan näkemään Kouvolassa, Tampereella ja Lahdessa. Näyttely koostuu valokuvista, ready-made-veistoksista sekä video- ja ääniteoksista.


Life is Dangerous–näyttely tarkastelee tylsyyden olemusta nyky-yhteiskunnassa. Aihe on noussut tarpeesta kohdata enemmistön etuoikeutettu asema hyvinvointivaltiossa ja samalla pohtia ihmisen luontaista kaipuuta vaaraan ja jännitykseen. Nykypäivänä ihmiset pitävät tiukasti kiinni älypuhelimistaan, jotka tarjoavat jatkuvalla syötteellä tietoa ja viihdykettä. Näin kenenkään ei tarvitse kokea tylsyyttä. Ihmiset tuntuvat karttavan ja pelkäävän tylsyyttä kuin ruttoa, vaikka pysähtyneisyys ja tyhjyys voivat tarjota tilaa eksistentiaalisille kysymyksille, arvoille sekä pohjaa luovuudelle.

Näyttely oli viime vuonna esillä Ruotsissa, Göteborgissa. Noora Lehtovuori oli helmikuussa 2018 Islannissa SIM-taideresidenssissä, missä suurin osa töistä on syntynyt. Valokuvissa mallien kasvot on peitetty. Näin taiteilija on halunnut painottaa kehollisuutta, joka tuntuu olevan välillä kadoksissa digitaalisella aikakaudella. Näyttely koostuu kahdeksasta valokuvasta, kahdesta ready-made-veistoksesta sekä video- ja ääniteoksesta. Näyttely muuntuu tilan ja paikan mukaan.

 

Lisää tietoa näyttelystä:

https://exhibitionlifeisdangerous2019.com/