Taiteilijakollektiivi T-Huoneen näyttely Kaikkien huulilla 4.-23.1.2020

aamiainenbylidl30x30

Taiteilijakollektiivi T-Huoneen näyttely Kaikkien huulilla on esillä Galleria Rongassa 4.1.-23.1.2020. Avajaisia vietetään perjantaina 3.1. klo 18-20. Tervetuloa!

Näin taiteilijat kertovat itse näyttelystään:

”Kaikkia huolestuttaa tulevan ruokakriisin mahdollisuus; loppuuko ruoka, mikä on eettistä ja oikein sen suhteen? Tämä on suurin ruokaan liitetty kysymys tähän maailmanaikaan, pitäen sisällään tusinoittain huomiota tarvitsevia näkökulmia. Samaan aikaan ruoka näyttelee niin isoa osaa ihmiseläimen elämässä, että sillä vaikuttaa olevan ensisijaisesti jokin muu arvo, kuin pelkkä ravinto.
Sisällytämme ruokaan mahdottoman paljon symboliikka: Kaikki maailman kulttuurit ja uskonnot ovat kehittäneet omia ruokatapojaan. Kristinuskossa leipä ja viini muuttuvat Jeesuksen ruumiiksi ja vereksi, minkä jälkeen Kristus syödään. Myös ruuasta kieltäytyminen, paastoaminen on erottamaton osa useita uskonnollisia perinteitä. Nykyaikaisten ajattelu- ja asenneilmapiirien myötä ihmisten etsiessään omia ryhmiään ja korostaessaan omia näkemyksiään oikeanlaisten elämäntapojen suhteen, on myös ruuasta itsestään muodostunut eräänlainen viimeinen uskonto. Kohdistamme ruokaan myös erilaisia perversioita ja se muuttuu mielessämme vertauskuvaukseksi genitaaleista, eroottisuudesta ja hedelmällisyydestä, ihmisen ruumiillisuudesta.
Ruoka on ravinnosta ihmisen jalostama käsite, johon liitämme paljon meistä itsestämme,
tunteista ja elämänkatsomuksesta. Ruoka kertoo siitä keitä me olemme, mihin ryhmään
kuulumme. Se on läsnä arjessa ja juhlassa, elämän taitekohdissa. Toisille se on ystävien
kanssa vietetyn ajan vahvistamista, joillekin taas sairauden ja ahdistuksen lähde. Toiset
kieltäytyvät siitä, toiset ahmivat, jotkut tuhlaavat ja leikkivät sillä. Ja toisella puolella on joukko niitä, jotka yrittävät saada sitä riittävästi kasaan vain pysyäkseen hengissä.
Kaikkien huulilla -näyttelyssä on esillä taiteilijakollektiivi T-Huoneen näkemyksiä edellä
mainituista aiheista. Näyttely on esillä Galleria Rongassa Tampereella 4.-23.1.2020.

T-Huone on taiteilijakollektiivi, jota yhdistää kuvataiteilijan koulutus Kankaanpään taidekoulussa. Näyttelyssä kollektiivia edustavat Suvi Hammar, Reetta Kallio, Cecilia Koskela, MarikaMinkkinen ja Aija R-K.”