Taru Leinonen: Heijastus minusta 3.-22.5.2014

leinonenronganet

HEIJASTUS minusta 3.–22.5.2014

Taru Leinonen –valokuvia

 

 

Edessäni seisoo nainen. Pyydän häntä kääntämään kasvonsa kohti aurinkoa, jotta näen valon hänen silmistään. Luulen tietäväni hänestä melkein kaiken, ja hän minusta. Muistutamme toisiamme. Näytän ehkä vuosien kuluttua häneltä. Käännyn toisaalle. Katson tyttöä rantakivillä. Hänen tarinansa on vasta alussa ja saan olla osa sitä.

 

Olen valokuvannut elämän kerroksellisuutta omalta paikaltani sukupolvien kiertokulussa, äitinä sekä tyttärenä. Vuosien saatossa kuvaaminen on tuonut esiin ajankulun tuoman muutoksen, joka on väistämätön jokaiselle. Elämän kerrostumat tulevat esiin kuvissani kolmen sukupolven lisäksi heijastuksina niin peilin kuin ikkunankin pinnalla. Ikkunaheijastumia kuvatessa kiinnitän ikkunalasin taakse puulevyn, jonka kuviointi antaa kuvauskohteeseen sattumanvaraisia rosoja, joita elämäkin tuo tullessaan sekä läpikuultavuuden illuusion. Pidän ajatuksesta, että heijastus on toinen todellisuus.

 

Näyttely Heijastus minusta kokoaa yhteen teoksiani vuosilta 2007–2013. Olen järvenpääläinen kuvataiteilija ja työskentelyni on keskittynyt viime vuosina valokuvaamiseen. Valmistuin valokuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2012 ja taidemaalariksi Pekka Halosen akatemiasta 2003. Vuodesta 2002 alkaen olen osallistunut useisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin Suomessa.

Mediakuvat: https://picasaweb.google.com/avarataide/TaruLeinonen32252014