TYTTÖ TEEMANÄYTTELY 18.4.-7.5.2015

tyttokutsukorttivalmis

TYTTÖ teemanäyttely 18.4. – 7.5.2015

Galleria Ronga/AvaraTaide Ry Rongankatu 1 c 9 33100 Tampere

email: valvoja.galleriaronga@gmail.com

p.045 2681022

Hyvä vastaanottaja, Avoin teemanäyttely TYTTÖ lähti liikkeelle jäsenemme, kuvataiteilija Saara Forssellin ideasta ja sai heti suuren kannatuksen yhdistyksessämme. Myös hakemuksia tuli paljon. Näyttelyn kuraattori Otso Höglund joutui vaikean tehtävän eteen valitessaan 82 taiteilijan teoksista toimivan kokonaisuuden  galleriamme 62 m2:n näyttelytiloihin. Suuri kiinnostus aihetta kohtaan kertoo jo aiheen tärkeydestä, tyttöjen globaaleihin  ihmisoikeuksiin ja niiden puutteeseen liittyvästä huolesta. Näyttelyn teokset luovat laaja-alaisen, rehellisen kauniin, sekä riipaisevan näkymän tyttöjen maailmaan. Näyttelyn kuraattori Otso Höglund: ”Hakijoiden määrä ja tarjottujen teosten korkea taso ilahduttivat, mutta tekivät samalla jurytyksestä varsin työlään, joskin palkitsevan prosessin. Teosvalinnoissa lähdin siitä, että lopputuloksena koottava näyttely olisi mahdollisimman monipuolinen sekä teoksissa käytettyjen tekniikoiden, että aiheeseen otettujen lähestymistapojen ja näkökulmien osalta. Teoksissa voi nähdä tytöksi kasvamisen iloja ja murheita, riemua kehittymisestä kohti täysivaltaista(?)aikuisuutta, ihmisyyttä, ja naiseutta – mutta myös näihin liittyviä ahdistuksia, pelkoja ja ehkä myös surua lapsuuden huolettomuuden (jos sellaista on) menettämisestä.”

Näyttelyyn valittiin teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Merja Asonen Jemiina Halonen Päivi Hintsanen Annika Kivi Annika Lehtinen Anastasia Lobkowski Tarja Malinen Minna Mänttäri Annu Mikkilä Päivi Pussila Milla Pystynen Tiina Riutta Margarita Rosselló Ramón Mia Saharla S.A.Salmela Hans-Peter Schütt Elsa Trzaska Jenni Viita Marje Viitala

Näyttelyn avajaiset 17.4.2015 klo 18-20

Avajaisissa Milla Pystysen performanssi klo 18.30

Lämpimästi, tervetuloa!

Näyttely on myös mukana Pirkanmaan Taidesuunnistuksessa 18.-19.4. klo 11-17. www.taidesuunnistus.net/

Taidesuunnistuksen aikana Milla Pystysen performanssit la 18.4 ja su 19.4 klo 13.00

Terveisin, AvaraTaide Ry Tamperelaista Galleria Rongaa pyörittää taiteilijavetoinen Avarataide Ry, nyt jo kuudetta vuotta. Avarataide Ry:n tarkoituksena on elävöittää ja laajentaa kuvataidetarjontaa Tampereella ja sen lähiympäristössä. Yhdistys harjoittaa taiteilijoille, yhdistykselle voittoa tuottamatonta näyttelytoimintaa sekä erilaisia taideprojekteja. Galleria Rongan toimintaa on vuonna 2015 tukenut Taiteen Edistämiskeskus, Tampereen kaupunki ja Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto.

Mediakuvat:

https://picasaweb.google.com/avarataide/Tytto18475