Ulla Pohjolan näyttely Jäämistö Galleria Rongassa 12.10.-7.11.2019

Aluton alku 4, 2018

Ulla Pohjolan näyttely Jäämistö on esillä Galleria Rongassa 12.10.-7.11.2019. Avajaiset perjantaina 11.10. klo 18 -20. Tervetuloa!

Näin taiteilija itse kertoo näyttelystään:

”Mitä meistä jää jäljelle, kun olemme kuolleet?

Tutkin taiteessani luonnon ja ihmisen kiertokulkua. Syntymä, elämä ja kuolema ovat olleet jo kauan teosteni aiheita. Yhdistän teoksissani kirjontaa, viljelemiäni kasveja, luonnon materiaaleja, kirpputoriesineitä sekä tempera- ja öljymaalausta. Olen pitänyt samassa paikassa asuinseudullani Tampereen Tahmelassa Pyhäjärven rannalla kasvimaata 21 vuotta ja olen viljellyt siellä erilaisia kasveja teoksiani varten. Maan muokkaaminen ja kasvien viljely palstalla pitävät minut lähellä luonnon kiertokulkua. Se on oleellinen osa taidettani ja mielen maisemaani. Kurpitsatalo ry (www.kurpitsatalo.net) valitsi minut vuoden viljelijäksi Tampereen Tahmelassa 2018.

Teoksissani ja niiden aiheissa voi kokea kaiken, mitä ihminen kantaa mukanaan tiedostaen tai tiedostamatta. Kätkeytyminen, suojautuminen, muuttuminen, elämän hetkellisyys, ihmisenä olemisen mysteeri ja näkymättömän selittämätön läsnäolo toistuvat teoksissani. Henkilökohtainen työskentelytapa tuo yksityiset tunteet ja kuvamaailman yhteiseksi kokemukseksi. Kädellä ja sydämellä on parhaimmillaan intuitiivinen yhteys ja vuorovaikutus: välitön kosketus materiaaleihin, läsnäoloon ja hiljentymiseen ovat tärkeitä.

Kuvataiteilija Ulla Pohjola (s. 1963 Juuka) valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1995 ja hänet valittiin 1996 Vuoden Nuoreksi Tekstiilitaiteilijaksi. Vuonna 2006 hänelle myönnettiin Pirkanmaan taidetoimikunnan Taidepalkinto, vuosina 2012-16 hän työskenteli Valtion muotoilutoimikunnan myöntämän 5-vuotisen taiteilija-apurahan turvin, 2017 hänelle myönnettiin Pirkanmaan Kulttuurirahaston 1-vuotinen taiteilija-apuraha ja vuonna 2016 hänelle myönnettiin The Jury Prize -tunnustus kansainvälisessä minitekstiilinäyttelyssä Bratislavassa. Tällä hetkellä Pohjola työskentelee Taiteen Edistämiskeskuksen ½-vuotisella työskentelyapurahalla. Pohjolan teoksia on muun muassa Wihurin rahaston, Saastamoisen säätiön ja Valtion taidekokoelmissa. Hän on pitänyt monia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.”

TAITEILIJATAPAAMINEN ON SUNNUNTAINA 27.10.2019 KLO 14-15. TERVETULOA!

Näyttelyä on tukenut Taiteen Edistämiskeskus.