Kuukauden taiteilija

AvaraTaide ry:n kuukauden taiteilija marraskuussa 2021 on Urpu-Elina Korhonen. Yksi taiteilijan teoksista on esillä myös Kahvila Runossa.

”Maalaukseni syntyvät luonnostelematta. Maalausprosessi lähtee liikkeelle pikkuhiljaa, varovaisesti, mutta maalauksen edistyessä, värin ja sommittelun kommunikoidessa, syntyy parhaimmillaan pelottomuuden tila – kuva vie maailmaansa.”
 
 ”Usein unohdan maalausvälineet ja ryhdyn maalaamaan paljain sormin. Työskentelyni on ekspressiivistä. Maalauksen työstäminen on välillä vaivalloista ja kompuroivaa, parhaimmillaan tanssia värin ja sommittelun kanssa – niin fyysistä, että maalaussession loputtua saatan olla lopen uupunut.”  

”Maalauksiani tarkastellessa voi usein löytää maiseman – vaikka selkeä maisemallisuus on vuosien saatossa vähentynyt ja värien monokromaattisuus lisääntynyt: yhdenkin värin sävyillä voi kertoa tarinan. Kun tarinaan on kirjoitettu viimeinen sana voi hetken aikaa hymyillä.”

”Pimeydessä ei ole väriä. Olen maalannut monet teoksistani keväisin ja kesäisin. Silloin kun valo ja värit vahvistuvat.”

”Värimaailmoiltaan maalaukseni ovat usein päävärivoittoisia. Keltaisen tunnen viittaavan seestymiseen ja valoon, punaisen dramaattiseen käännekohtaan, sinisen hiljaisuuteen.”
 
urpuelinakorhonen.fi