Jari Järnström: Heijastuksia / maalauksia 7.-26.5.2016

RongaJJkutsukorttiFACEBOOK-3

Jari Järnström

Heijastuksia

MAALAUKSIA

7.5.-26.5.2016

Galleria Ronga


Teosteni keskeisin aihe on ihminen, jonka yhdistän abstraktiin kuvailmaisuun. Tutkin maalausteni kautta nykymaalaustaidetta peilaten sitä taidehistoriaan, etenkin sen lähihistoriaan, ja niistä abstraktiin ekspressionismiin. Teoksissani yhdistyy perinteinen, kurinalainen realismi vapaaseen maalauksellisuuteen joka ilmenee abstraktina ekspressionismina (action painting –tekniikka). Taidehistoriallisesti nämä kaksi vastakkaista taidesuuntausta sijoittui idän ja lännen väliseen kylmään sotaan (lähde: Jukka Petäjä, Helsingin Sanomat, 19.9.2015; Yhdysvaltojen hallitus ja CIA käyttivät modernia taidetta aseena sodassa kommunismia vastaan). Taiteeni sisältö ja tekniikka kumpuavat tästä vastakohtaisuudesta.

Käytän maalausteni ihmishahmojen lähteinä kuvia Internetistä. Vaikka kuvavalinnat teen intuitiolla, niin jälkeenpäin huomaan, että kuvavalinnat ovat heijastuksia ajassamme liikkuvista ilmiöistä.

Työskentelyn aloitan taustan maalaamisella akryyliväreillä. Värit valuvat ja leviävät vapaasti kostealle pinnalle muodostaen erilaisia läiskiä, lammikoita ja roiskeita. Akryyliväriä käytän sen eri olomuodoissa: juoksevana, paksuna ja spraynä. Työt viimeistelen öljyväreillä.

Mediakuvat: https://goo.gl/photos/JuoPwqQhvpMKFg8f6

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 6.5.2016 klo 18-20, tervetuloa!

Galleria Ronga
Rongankatu 1 C 9
33100 Tampere

Avoinna ti-su klo 12-18

Lisätietoja:
valvoja.galleriaronga@gmail.com
puh. 045 2681022