Hyvässä ja pahassa – 6. Pirkanmaan Triennaalin OFF-tapahtuma 9.9.-26.9.2015

Hyvassajapahassa_kutsu

Taidenäyttely
Galleria Ronga, TR1 Vooninkisali, 9.-26.9.2015.

HYVÄSSÄ JA PAHASSA

AvaraTaide ry:n taiteilijaryhmä osallistuu Pirkanmaan 6. Triennaaliin OFF-tapahtumana rakentamalla Galleria Rongaan tilateoksen nimeltään Hyvässä ja pahassa. Tilateoksen nimi viittaa kodin teeman herättämiin ristiriitaisiin tunteisiin. Kotiin liittyy itse kullakin erilaisia mieli­kuvia. Kodissa eletään ehkä tasapainoisimmat ja sopu­sointuisimmat hetket mutta koetaan myös syvimpiä ristiriitoja. Minkälaisia jälkiä nämä tapahtumat jättävät kotiin? Kohtaako ihminen oman voimattomuutensa selvimmin juuri kotona?

AvaraTaide ry:n taiteilijaryhmä on rakentanut galleriatilaan installaation kodin tavan­omaisista, mutta myös yllättävistä ja hämmennystä aiheuttavista esineistä, huone­kaluista ja äänimaailmoista. Tilan asukkaat jäävät anonyymeiksi, mutta katsojille on tarjolla vihjeitä siitä, minkälaisia he voisivat olla.

Hyvässä ja pahassa -tilateos on yhteisöllinen. Yleisö voi osallistua teokseen tekemällä olonsa kotoisaksi, viihtymällä tai ahdistumalla. Yleisö saa halutessaan myös kirjoittaa kokemastaan; tarinan tästä kodista ja sen asukkaasta/asukkaista. Näyttelylle on luotu oma Facebook-sivu (https://www.facebook.com/events/1009723402394604/), jonka kautta katsojat voivat kommentoida näyttelyä ja jakaa sen herättämiä ajatuksia.

Tilateoksen rakentavat yhteistyössä AvaraTaide ry:n jäsenet Outi Aho, Anja Ikonen, Heli Innala, Urpu-Elina Korhonen, Miina Laine, Kirsi Porrassalmi, Julia Prusi, Leena Vainio, Marje Viitala ja Inka Ylihärsilä.

Loppuvuoden 2015 Galleria Rongan väliaikaisena näyttelytilana toimii Vooninkisali, joka sijaitsee Finlaysonin historiallisella tehdasalueella, Väinö Linnan Aukiolla.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan taidetoimikunta.

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 11.9. klo 17–19. Tervetuloa!

Näyttelyn ajan galleria on auki masu 1218.

Lisätietoja

Galleria Ronga, Vooninkisali, Väinö Linnan aukio 13, Tampere

Puh. 045 2681022 valvoja.galleriaronga@gmail.com, www.avarataide.fi.