Kristiina Korjonen: Strokes
IsoGalleria 28.1. – 16.2.2023

Kristiina Korjonen: On Orange (akryyli kankaalle, 90 x 80 cm, 2022)

Kristiina Korjosen näyttely Strokes käsittelee värien välisten suhteiden ihmettä, ajan kulumista ja pyrkimystä olla läsnä hetkessä.

Sana ”stroke” tarkoittaa sipaisua tai vetoa, ja tämän näyttelyn yhteydessä se kertoo tekniikasta, jolla maalaukset on tehty. Esillä olevat teokset ovat abstrakteja akryylimaalauksia, joiden kuvapinta on rakennettu toistamalla pieniä vetoja kankaalle maaliin kastettua virkkuukoukkua apuna käyttäen.

Maalauksessa Korjosta kiinnostaa kuinka kankaalla olevan värin luonne elää pienillä sävyyn tai valööriin tehdyillä muutoksilla. Teoksissa pikkuiset värivedot muodostavat kankaalle läpikuultavan harson, joka kommunikoi alla tai rinnalla olevan värin kanssa muodostaen illuusion uudesta sävystä.

Näyttelyssä on esillä teoksia muutaman vuoden ajalta. Maalausten sommitelmissa on käytetty ympyröitä tai teoksen kuvapintaa on jäsennelty suorilla linjoilla, jotka muodostavat erilaisia värikenttiä kankaalle. Teoksissa on näkyvillä Korjosen järjestelmällinen ja hidas tapa työskennellä, mitä hän pitää vastapainona muun elämän kiivastempoisuudelle.

Kristiina Korjonen (s.1986) on valmistunut Turun Taideakatemiasta vuonna 2017. Hän asuu ja työskentelee Tampereella. Strokes on Korjosen neljäs yksityisnäyttely ja ensimmäinen näyttely Tampereella.

kristiinakorjonen.com
Instagram: Kristiina Korjonen