Sanna Majander: Muotoseikkoja 11.7.-30.7.2015

Kutsu_Ronga_Sanna Majander

TIEDOTE

Sanna Majander 

tekstiili- ja ympäristötaiteilija, TaM

Tuomenkuja 43

45460 Savero

sanna@studiosaarela.com

www.finnishdesigners.fi/portfolio/sanna.majander

www.studiosaarela.com

Muotoseikkoja

Galleria Ronga

11.7. -30.7.2015

Työskentelytapani taiteen kentässä on materiaalilähtöinen. Materiaali voi itsessään olla viesti, eikä vain osa ilmaisua. Olen kiinnostunut pinnoista, rytmistä ja toistosta. Teokset koostuvat usein sadoista, jopa tuhansista, pienistä komponenteista. Tekniikan hitaus tulee näin osaksi teosten sisältöä.

Uusille teoksilleni leimallinen piirre on niiden suhde tilaan. Niiden muotoon vaikuttaa alitajuisesti tieto siitä, minkälaisessa kontekstissa ne tullaan esittämään. Galleria Rongassa esillä olevat esinekoosteet ja veistokselliset tekstiiliteokset käsittelevät väljästi ihmisen vinksahtanutta suhdetta luontoon – ja toisiinsa.

Käytän mielelläni arvotonta materiaalia teosteni raaka-aineena, sitä roinaa, joka ei kelpaa kenellekään. Prosessi ei täysin katsojalle näy: peseminen, silittäminen, parsiminen, lajitteleminen ja uudelleen kokoaminen. Tekstiilimateriaali ja hylätty esineistö viittaa arkeen ja merkityksettömiin, ohikiitäviin hetkiin, mutta se sisältää myös surrealistisia piirteitä ja kulttuurisia mielleyhtymiä – tai pieniä huvittuneita toteamuksia.

Sanna Majander

Mediakuvat: https://picasaweb.google.com/avarataide/SannaMajander1173072015