TIINA MARJETA: EXIT 10.9 – 29.9. 2016

kaukana

Galleria RONGASSA on esillä KAIVERRETTUA JA POLTETTUA MAALAUSTA
PELLAVAKANGASPOHJALLE.

Tiina Marjeta on imatralainen kuvataiteilija, jonka työt on poltettu kankaalle sen lisäksi, että niiden maalausmateriaalit ovat historiallisia.

Näyttelyn teokset ovat olleet enimmäisen kerran esillä tammi-helmikuussa v.2016 Suomenlinnassa galleria Rantakasarmissa. Tässä näyttelyssä on kuitenkin esillä yksi suuri täysin tuore teos, joka on ensi kertaa esillä nyt Galleria Rongassa Tampereella.

Hiomakoneet ja Kolvit kehiin

”Maalauksessa on aina käytetty jonkinlaista kaivertamista. Otin kuitenkin askeleen pidemmälle ja kaiversin enemmän ja vieläkin enemmän siitäkin huolimatta että pelotti. Otin käyttööni grafiikan kaivertimet ja nykyaikaiset työkalut. Olin jo pitkään hakenut jotain jonka tunnen olevan osa maalaustaiteen historiaa mutta jossa on jotain joka tuntuu omalle ja nykyaikaiselle. Se olikin yllättäen ollut kädessäni jo kauan. Nyt maalauksen tekeminen tuntuu kirjaimellisesti hyvin fyysiselle ja lähentelee veistämistä. Se on kuitenkin täysin maalausta. ”

Ihminen psykologisena olentona

” Olen em. lisäksi kiinnostunut ihmisestä psykologisena olentona. Minua kiinnostaa sekä ihmisen kyky rakastaa että olla rakastamatta niin itseään kuin muitakin. Mikään ei ole mustavalkoista. Elämä kirjoittaa meihin ja me kirjoitamme elämään itse.”

”Etsimällä ja löytämällä omia ajatuksiamme sekä tunteitamme sen sijaan että tuijotamme kulttuurimme luomiin yleiskäsityksiin siitä ”miltä pitäisi tuntua” voimme myös yhteisössä paremmin ja pystymme sitä ehkäpä siksi myös muuttamaan omalta osaltamme. Se on kaksisuuntainen matka yksilön ja yhteisön välillä.”

Jatkoa luvassa ja hidastumisen riemua

” Tämän näyttelyn työt ovat suurelta osin teoksia vuodelta 2015 jolloin keksin syventää tätä menetelmää. Jatkan ja kehittelen edelleen tätä tapaa tehdä, koska siinä tuntuu olevan niin paljon kaikkea mahdollista. Lisäksi se ruokkii itse itseään. Niin kuin tekee rakkaus ja rakkaudettomuuskin. Joten lisää on luvassa. Prosessi on vain hidastunut ja muuttunut. Se on hienoa.”

Tiina Marjetan taidenäyttely EXIT on esillä Galleria Rongassa 10.9 – 29.9. 2016 välisen ajan.

Linkki mediakuviin